läkarefirstinc.com

  

Bästa artiklarna:

  
Main / Jimny överföringsljud vid acceleration

Jimny överföringsljud vid acceleration

Logga in. Har du glömt ditt lösenord? Glömt ditt användarnamn? Skapa ett konto. Logga in eller skapa ett konto för att delta i konversationen. Jag hoppas att du tycker om att använda det här forumet. Överväg att göra en donation till underhållet av denna forumwebbplats.

Sök Sök ... Snabbteckensnitt. Deltagare i bokdeltagande. Indexera Senaste ämnen Sök. Logga in Användarnamn. Kom ihåg mig. Logga in Glömt ditt lösenord? BigJimny Meet och off-road kördag. Se till att du publicerar i rätt avsnitt på webbplatsen, på så sätt håller den webbplatsen städad OCH säkerställer att du får ett mer relevant svar.

Starta Föregående 1 2 Nästa Slut. Jimnychris Ämne Författare Besökare Public. Det fick mig, har detta någon annan här haft något liknande, eller har du några idéer? Senaste redigering: Mindre Fler inlägg: Det är en ganska omfattande undersökning! Gruvan gör detsamma, men bara i 1: a och 2: a vid höga varvtal. Jag undrade om det var en växellådsfäste men jag har inte tittat ännu.

Du har uteslutit de flesta av de viktigaste sakerna så det kan inte vara något så illa! Det enda jag kan göra nu är att sätta på en ny kopplingssats och sätta ihop allt igen om bullret fortfarande finns allt jag kan göra är att köra det tills något går sönder? Millzy Visitor Public. Frågeställare har du överföringsboxskydd på din bil Jag har en på min och sedan jag gjorde hade jag skakat i 1: a tar och några gånger andra start så kan det vara om du har en som är.

Ja, jag har en överföringsskyddsskydd men skramlingen är där med skyddet borta också, alla överföringslådans fästen är bra liksom överföringslådans buskar, jag ska ge det en bra gång igen idag innan allt går ihop igen, korsade fingrar hittar jag något?

Mer information. Precis som Busta-gruvan har skaller i första och andra, särskilt när du startar bort. Jag har också märkt att det finns en domare om jag börjar med styrningen vänd, men som Busta, har jag inte kommit runt för att kontrollera växellådans fästen ännu. Jag tar bort alla kugghjulen och kontrollerar alla kuggar och lager individuellt bara för att se till innan allt går igång igen, jag berättar om jag hittar något och lägger upp några bilder.

När jag tömde oljan hittade jag den fäst vid avtappningspluggmagneten. Efter att ha inspekterat växellådan igen fann jag att ett av lagren hade misslyckats på toppen som du kan se här, det var på undersidan så lätt missat. Jag är så glad att det var på toppen så att jag inte behövde ta bort alla kuggar och lager, här är en bild av den bort och vänd.

Jag vet inte om du kan se var det går bra på bilden men det är precis under mitt pekfinger, jag kommer också att passa en ny koppling eftersom den som är på är död i alla fall, jag hoppas det hjälper någon annan med samma problem, tack. Drivs av Kunena Forum.

(с) 2019 physiciansfirstinc.com